keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Karitsanpotka

Haluatko kerätä kehuja pääsiäislampaalla? Tällä helpolla ohjeella valmistat takuuvarmasti herkullisen ja murean lammasaterian. Karitsanpotka on maukas ruhonosa, joka on yksinkertainen valmistaa. Liha saa kypsyä uunissa 2 - 3 kunnes liha irtoaa luusta. Kypsyys on siis helppo todeta. Karitsanpotka on myös edullinen ostos!


Kun kaipaat lisää ideoita lammasherkkuihin, käy kurkkaamassa kymmenen parasta lammasreseptiä!


Tämä ohje on neljälle ruokalijalle:
4 karitsanpotkaa
valkosipuli
rosmariinia
korianterin siemeniä
voita
1 l vettä
4 dl punaviiniä
suolaa
mustapippuria



Tee karitsanpotkiin muutama viilto ja työnnä viiltoihin valkosipulia,  rosmariinia, korianterinsiemeniä ja pieni nokare voita. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita karitsanpotkat pataan ja ruskista ne nopeasti joka puolelta. Lisää rosmariini, valkosipuli, kuuma vesi ja punaviini. Anna hautua kannen alla 175-asteisessa uunissa 2-3 tuntia kunnes liha irtoaa luusta.

Tarjoa uunijuuresten kera. Uunijuuresten valmistusohjeen löydät täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti