keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Paras pizzapohja


Pizza time! Tämän illan ohjelmaan on kuulunut siivousta, saunomista ja pizza. Jokainen pizzaa valmistanut tietää, että on haasteellista saada hyvä tulos kotiuunissa. Pizzan kypsyessä nestettä kertyy uunipelllin ja leivinpaperin päälle, minkä vuoksi pohja ei kypsy samalla tavalla kuin kiviuunissa.


Löysin ratkaisun ongelmaan kun kokeilin paistokiveä. Säädin uunin 240 asteeseen ja laitoin paistokiven uuniin lämpenemään uunin mukana. Sitten pizza kypsymään kuumalle kivelle - tulos on erinomainen! Pohja kypsyi reunoilta rapeaksi ja täyte jäi meheväksi. Pizzan paistamisesta paistokivellä voit lukea lisää täältä.


Näillä aineksilla valmistuu makoisa pizza kolmelle. Paistokivellä siitä tuli kolme erillistä pizzaa, mutta koko komeuden voi tehdä uunipellille kerralla. Tässä versiossa käytän simppeliä tomaattikastiketta, joka valmistuu ilman pitkiä haudutuksia.

Pizzataikina:
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivahiivaa
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl hunajaa

Tomaattikastike:
1 dl tomaattipyreetä
3 rkl vettä
1 rkl oliiviöljyä

Täyte 1:
artisokansydämiä purkista neljään lohkoon pilkottuina
mustia oliiveja, joista on poistettu kivet
smetanaa
ripaus oliiviöljyä
tuoretta oreganoa, joka lisätään pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen

Täyte 2:
Vuohenjuustoa
Tuoretta timjamia
Speckiä, eli savustettua ilmakuivattua kinkkua. Voit käyttää hyvin myös Prosciuttoa eli ilmakuivattua kinkkua. Kinkku lisätään pizzan päälle vasta paistamisen jälkeen.
Ripaus oliiviöljyä kypsän pizzan päälle




Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää oliiviöljy ja hunaja. Lisää jauhot ja sekoita käsin taikinaksi. Peitä liinalla ja laita kohoamaan lämpimään vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, vaivaa se jauhojen kanssa.

Valmista tomaattikastike sekoittamalla kulhossa tomaattipyree, vesi ja oliiviöljy.

Kaaviloi pizzapohja ohueksi ja levitä sille tomaattikastike siten, että kaksi senttiä reunoista jää voitelematta. Tämä on tärkeää, jotta taikina kohoaa reunoilta. Lisää täyte. Paista pizza 240-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.



Kiinnostaako tämä herkullinen vegepizza? Katso ohje täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti