perjantai 9. toukokuuta 2014

Seafood-pasta Sirmionesta




Tänään oli niin kolea ja sateinen sää, että on pakko kaivaa lomakuvat esille lämpöä tuomaan. Nämä kuvamuistot ovat Sirmionesta Garda-järven rannalta. Siellä pääsin myös nauttimaan yllä olevan kuvan ihanaa seafood-pastaa, joka toimi inspiraationa tämän päivän illalliselle. Tortellinien sijasta käytin tagliatellea, joka sai seurakseen italialaisen annoksen mukaisesti tonnikalaa, sinisimpukoita ja kirsikkatomaatteja. Tavoitteena oli saavuttaa sama aurinkoinen seafood-tunnelma, joka kuvassa näkyy. Postauksen lopussa näet miltä tekemäni annos näyttää!














Kahden hengen annokseen tarvitaan:
180 gr tagliatelle-pastaa
pieni pala tuoretta tonnikalaa
20 tuoretta sinisimpukkaa
8 kirsikkatomaattia
valkosipulinkynsi ohuiksi siivuiksi leikattuna
chiliä hienonnettuna
basilikaa hienonnettuna
oreganoa koristeluun
sinapinsiemeniä 
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Paahda sinapinsiemeniä hetki kuumalla pannulla ja siirrä syrjään odottamaan. Silppua basilika.

Laita pannulle oliiviöljyä ja lisää ohueksi viipaloitu valkosipulinkynsi ja ripaus suolaa. Anna valkosipulin kuullottua hetki. Lisää kirsikkatomaatit ja anna kypsyä kannen alla kaksi minuuttia. Nosta tomaatit pois ja poista niiden kuori, puolita ne ja ripottele päälle hieman hienonnettua chiliä. Poista valkosipulin kynnet jäljelle jääneestä liemestä ja jätä se odottamaan.

Puhdista simpukat juuriharjalla juoksevan kylmän veden alla. Poista parta. Jos joukossa on avonaisia tai rikkinäisiä simpukoita, heitä ne pois. Valmistettavien simpukoiden tulee olla eläviä. Jos simpukan kuori jää pestäessä auki, on se merkki siitä että simpukka on kuollut eikä sitä pidä valmistaa.

Simpukat valmistetaan laajalla pannulla, esimerkiksi wokissa, paellarassa tai isossa kattilassa, jolloin ne eivät kypsennyksen aikana joudu olemaan liikaa toistensa päällä. Laita kuiva pannu lämpenemään liedelle, ja kun se on kuuma, lisää simpukat. Laita kansi päälle. Minuutin aikana simpukoiden kuoret avautuvat. Kun olet ottanut pannun liedeltä, poista kuoret simpukoista. Jos simpukan kuori on kypsennyksen jälkeen kiinni, älä käytä sitä.

Hiero tonnikalaviipale oliiviöljyllä ja paista se nopeasti vain toiselta puolelta kuumalla pannulla. Nosta kala leikkuulaudalle, ripottele päälle suolaa ja mustapippuria ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

Valmista tagliatelle-pasta ohjeen mukaan al dente -kypsäksi. Kokoa annokset: asettele lautaselle ensi pasta, kaada päälle tomaattien lientä ja lisää tomaattilohkot, tonnikalakuutiot ja simpukat. Lisää paahdetut sinapinsiemenet ja silputtu basilika, ruohi päälle hieman mustapippuria, pirskottele oliiviöljyä ja koristele oreganolla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti