keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Tonnikalaa ja mangoa San Francisco



Ensi kertaa maistoin tonnikalaa ja mangoa samassa annoksessa San Franciscossa. Yhdistelmä toimii, ja olenkin kehittänyt tämän makuparin ympärille omia muunnelmiani. Tässä ateriassa tonnikala ja mango saivat seurakseen shiitakesieniä, kevätsipulia ja korianteria. Pariloitu tonnikala pyöritellään paahdetuissa seesamin- ja sinapinsiemenissä, mikä antaa kalalle savun aromia. Siitakesienet saavat puolestaan makua valkosipulista. Olen juuri nyt innoissani savustetusta valkosipulista, jota joissain kaupoissa myydään. Sen avulla myös sienet saavat grillatun tunnun. 





Kahden ruokalijan annokseen tarvitaan
200 gr tuoretta tonnikalaa 
1 kypsä mango
8 siitakesientä
3 kevätsipulin vartta
korianteria
persiljaa
sitruuna
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl sipulinsiemeniä
suolaa
voita
oliiviöljyä
valkosipulia, mieluiten savustettua
chiliä




Valmista ensin mango-salsa. Kuori mango ja leikkaa se puolen sentin kuutioiksi. Silppua kevätsipuli, korianteria ja persilja. Sekoit ainekset keskenään kulhossa ja lisää hienonnettua chiliä ja puolen sitruunan mehu. Anna maustua sillä välin kun valmistat sienet ja tonnikalan.

Leikkaa siitakesienten kannasta kuiva osa pois ja halkaise sienet. Laita kuumalle pannulle voita, lisää siihen (savustettu) valkosipulin kynsi, lisää sienet ja purista hieman sitruunamenua päälle. Paista miedolla lämmöllä kaksi minuuttia sienten leikattu pinta alaspäin. Siirrä syrjään odottamaan.

Paahda kuivalla pannulla ensin seesaminsiemenet ja sitten sipulinsiemenet ja siirrä samalle lautaselle ja sekoita siemenet keskenään ja lisää ripaus suolaa. Anna parilan lämmetä ja sivele tonnikalapala kevyesti oliiviöljyllä. Pariloi kuumalla parilalla ensimmäiseltä puolelta noin 2 minuuttia ja toiselta 1 minuutti. Kierittele siemenseoksessa kummaltakin puolelta ja anna vetäytyä pari minuuttia.

Viipaloi terävällä veitsellä tonnikala puolen sentin viipaleiksi. Laita tonnikalasiivut lautaselle ja asettele sienet ja mangosalsa niiden ympärille kauniisti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti