sunnuntai 10. elokuuta 2014

Gourmet karitsa-burger



Innostuin eilen tekemään gourmet-hampurilaisia. Lihapurilainen valmistui laadukkaasta karitsasta. Valmistin itse myös sämpylät sekä barbeque-kastikkeen, joka antaa burgerille sen viimeisen makubuustin. Gourmet-burger oli testiryhmän mielestä erinomaisen maukas ja mehukas! Tein myös vegeversion halloumista, ja siitä on luvassa lisää omassa postauksessa vielä myöhemmin tänään.


8 hampurilaissämpylään tarvitaan
1,5 dl haaleaa vettä
4 dl jauhoja
1 rkl sulatettua voita
1 kananmuna
1 kananmuna voiteluun 
seesaminsiemeniä
20 gr hiivaa
suolaa

Sekoita hiiva haaleaan veteen. Lisää jauhot ja suola. Sulata voi ja lisää siihen kananmuna, sekoita ja lisää seos taikinaan. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa. Kohota taikina liinan alla kunnes se on noussut kaksinkertaiseksi. Muotoile taikinasta sämpylöitä leivinpaperin päälle uunipellille. Anna kohota liinan alla kunnes sämpylät ovat kauniisti kohonneet. Voitele kananmunalla ja sirottele päälle seesaminsiemeniä. Paista 210-asteisessa uunissa kunnes sämpylät ovat kypsiä.




Kahteen karitsanpihviin tarvitaan
200 gr karitsan sisäfilettä
1/2 rkl oliiviöljyä
tuoretta timjamia hienonnettuna
tuoretta rosmarinia hienonnettuna
valkosipulinkynsi pieneksi hienonnettuna
suolaa
mustapippuria

Revi haarukalla fileet suikaleiksi. Lisää joukkoon yrtit, valkosipuli, oliiviöljy, mausta suolalla ja mustapippurilla ja sekoita. Peitä astia kelmulla tai kannella. 

Barbeque-kastike:
1 pihvitomaatti
1 keskikokoinen sipuli
1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
2 punaista chiliä pieneksi hienonnettuna
1 rkl viinietikkaa
1/2 dl vettä
1/2 rkl sokeria
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Muut ainekset:
jääsalaattia
punasipulia
cheddar-juustoa siivuina
dijon-sinappia























Laita kattilaan loraus oliiviöljyä ja kuullota siinä hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Poista tomaatista kuori ja leikkaa se pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan chilin ja viinietikan kanssa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää vesi ja sokeri ja hauduta, kunnes seos on paksuuntunut. Ota kattila liedeltä ja sekoita sauvasekoittimella kastike samettisen tasaiseksi.

Muotoile karitsanlihasta sämpylän kokoiset noin sentin paksuiset hampurilaispihvit. Itse käytin hampurilaispihvin puristinta. Pariloi tai paista pihvit pannulla kunnes pinta on ruskistunut ja käännä. Laita valmiin pihvin päälle viipale cheddaria. 

Halkaise hampurilaissämpylä ja paahda pannulla siihen nopeasti rapea pinta. Kokoa hampurilainen: sivele sämpylän alemmalle puolikkaalle dijon-sinappia. Aseta sen päälle pihvi ja lusikallinen kastiketta sen päälle. Lisää päälle salaatinlehti, punasipulirenkaat ja sämpylän kansipuolikas. Tarjoa ranskanperunoiden kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti