tiistai 30. syyskuuta 2014

Ankanrintaa ja juureksia



Ankanrinta on maukas pakkaus, josta saa mehevän aterian kastikkeineen. Ankkaa ei kaloreiden vuoksi tarvitse pelätä, sillä liian rasvan voi leikata pois. Tällä kertaa ankka sai seurakseen juureksia, porkkanaa, lanttua, naurista sekä suolahauteessa kypsennettyä punajuurta. Tätä ateriaa syödessä tunsi olevansa ihanien perusmakujen äärellä!


Kahdelle ruokalijalle tarvitaan
1 ankan rintafile
4 punajuurta
porkkanaa
lanttua
naurista
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
mintunlehtiä tai thai-basilikaa koristeluun




Huuhtele ja kuivaa punajuuret. Laita uuninkestävään astiaan merisuolaa ja aseta punajuuret suolaan niin että ne ovat puoliksi suolan alla. Kypsennä 185-asteisessa uunissa 30 - 40 minuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Nosta punajuuret suolasta, pyyhkäise suola pinnalta, kuori ja leikkaa lohkoiksi.

Kuutioi porkkana, lanttu ja nauris. Laita pannulle oliiviöljyä, lisää juureskuutiot ja 1/2 dl vettä. Mausta ripauksella suolaa ja paista kannen alla keskilämmöllä kypsiksi.

Leikkaa ankanfilettä ympäröivää rasvaa pois reunoista reilun sentin verran. Tee rasvan pintaan terävällä veitsellä ruudukkoviillot. Viillot eivät saa mennä lihaan asti. Hiero pintaan hieman Maldon-suolaa. Laita ankanrinta rasvapuoli alaspäin kuumalle pannulle ja paista kunnes fileen rasvapuoli on ruskistunut. Ota filee pannulta, kääri se kevyesti folioon ja laita 175-asteiseen uuniin kypsymään noin 8 minuutiksi. Voit kokeilla kypsyyttä sormella painamalla: kypsyessä lihan pehmeys vähenee.




Ota ankanrinta uunista, avaa foliopaketti ja anna ankan levätä hetki. Nosta ankka foliopaketista, leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa ankanfilee ohuiksi viipaleiksi. Aseta viipaleet lautaselle ja kaada päälle foliopaperiin kertynyt liemi sekä juureksien paistinlientä. Tarjoa juureskuutioiden kanssa ja koristele mintulehdillä tai thai-basilikalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti