sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Herkkutattipasta



Herkkutateista saa helposti herkullisen pastaruoan. Lisäksi tarvitaan vain yrttejä, juustoa, oliiviölyä ja vähän voita. Tähän kevyeen versioon ei tarvita lainkaan kermaa. Jotta saat kaiken herkullisen sienen maun ruokaasi, pyörittele keitetty pasta pannulla, jossa paistoit sienet. 


Kahteen annokseen tarvitaan
100 gr herkkutatteja
160 gr tagliatelle-pastaa
2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1/2 dl parmesaania raastettuna
tuoretta timjamia hienonnettuna
tuoretta oreganoa hienonnetuna
oliiviöljyä
persiljaa silpuutuna koristeeksi
voita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa herkkutateista 4 kaunista viipaletta koristeluun ja pilko loppu noin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Keitä pasta ohjeen mukaan runsaasti suolalla maustettuun veteen ja keitä al dente -kypsäksi.

Laita kuumalle paistinpannulle voita, oliiviöljyä ja valkosipuli. Lisää sienikuutiot ja mausta timjamilla, oreganolla, suolalla ja mustapippurilla. Hauduta viisi minuuttia ja siirrä sienet syrjään. Lisää koristeluun varatut sieniviipaleet pannulle ja paista ne kummaltakin puolelta niin että viipaleet saavat vähän väriä ja nosta syrjään.




Valuta pasta, lisää joukkoon runsas ruokalusikallinen voita ja anna imeytyä pastaan. Lisää parmesan-raaste ja sekoita. Kaada pasta paistinpannuun, jossa paistoit sienet ja pyörittele pastaa pannussa niin että se imee paistinnesteet. Lisää sienikuutiot ja annostele lautasille. Koristele sieniviipaleilla ja persijalla ja lisää loraus oliiviöljyä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti