keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Lohivartaat ja sahramirisotto



Maanantaina hain kesäisillä grillimauilla piristystä synkeään syksyyn. Tein pääruoaksi grillattuja lohivartaita sahramirisoton kanssa. Valmistin vartaat parilalla, joka tuo ruokaan ihanan grillatun aromin mielestäni paljon paremmin kuin sähkölieden grilli. Lohivartaat marinoidaan maustetussa sitruuna-oliiviöljyseoksessa, joka esikypsentää ne. Vartaiden jujuna on se, että lohipalat ladotaan vartaisiin samankokoisten paprika- ja sipulipalojen kanssa. Lohi kypsyy näin kasvisten suojassa meheväksi jääden sisältä roséksi. Täytyy sanoa että lohi maistui täydelliseltä rapsakoiden kasvisten ja sahramirisoton kanssa! Tätä ruokaa aion tehdä pian uudelleen, niin hyvää se oli!


Neljälle ruokailijalle tarvitaan
varrastikkuja
500 gr lohifilettä, josta on poistettu nahka sekä ruodot
1 punainen sipuli
1 keltainen paprika
½ sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
1 pieni chili hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi puristettuna hienoksi
1 rkl sitruunatimjamia marinadiin ja hieman koristeluun
maldon-suolaa

Leikkaa lohifile reilun 2 sentin paloiksi. Kuori sipuli ja leikkaa se kuvan mukaisesti ohuiksi parin sentin levyisiksi paloiksi. Halkaise paprika, poista kanta, valkoiset osat sekä siemenet ja leikkaa parin sentin paloiksi. Pujota varrastikkuun vuorotellen paprika-, sipuli- ja lohipalat.




Sekoita marinadia varten sitruunamehu, oliiviöljy, hienonnettu chili, valkosipuli, sitruunatimjamia ja ripaus suolaa. Kaada seos vartaiden päälle, kääntele vartaat marinadissa ja laita jääkaappiin marinoitumaan puoleksi tunniksi.

Pariloi vartaat lempeästi joka puolelta kypsiksi. Ripottele kypsien vartaiden päälle vähän maldon-suolaa ja koristele tuoreella sitruunatimjamilla. Tarjoa sahramirisoton kera.

Kuvassa näkyvän sahramirisoton ohjeen löydät täältä!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti