keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Ratatouille


Ratatouille on välimeren keittiön klassikkoja. Kasvisten herkullinen maku maksimoidaan paistamalla ne ensin erikseen pannulla puolikypsiksi ja lopuksi kypsyttämällä uunissa Provencen yrttien kanssa. Ratatouillen valmistaminen on helppoa, mutta kypsennys vie oman aikansa. Tämä kuitenkin kannattaa, sillä tuloksena syntyy vahvan makuinen ja täyteläinen kasvisherkku, jonka voi tarjota lämpimänä tai kylmänä, tai valmistaa etukäteen ja lämmittää ennen tarjoilua. Ratatouille sopii ruokien lisäkkeeksi, alkuruoaksi tai iltapalaksi.


Kuuteen annokseen tarvitaan
1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 vihreä paprika
1 sipuli
1 purkki tomaattimurskaa (käytin tällä kertaa tomaattimurskaa, koska kypsiä tuoreita tomaatteja ei ollut saatavilla)
2 valkosipulin kynttä
timjamia
basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa sentin paksuisiksi viipaleiksi. Viipaloi sipuli, vihreä paprika ja valkosipulin kynnet.

Paista munakoisot pannulla oliiviöljyssä kummaltakin puolelta niin että ne ovat kevyesti ruskistuneet, siirrä syrjään ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Toista sama kesäkurpitsalle sekä lopuksi paprikalle, sipulille ja valkosipulille yhdessä.




Öljyä uunivuoka kevyesti oliiviöljyllä ja laita pohjalle 1/3 tomaattimurskasta. Lado munakoiso-, kesäkurpitsa-, paprika- ja sipuliviipaleet vuorotellen vuokaan riveittäin ja lisää väleihin tuoretta basilikaa ja timjamia. Kaada päälle loput tomaattimurskasta. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Voit tarjota ratatouillen joko lämpimänä tai kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti