perjantai 17. lokakuuta 2014

Täytetyt italialaiset portobello-sienet



Valmistin alkuruoaksi klassisen italialaisen sieniruoan. Suurikokoisen portobello-sienen lakki paistetaan uunissa yrteillä, valkosipulilla ja parmesaanilla täytettynä ja maustetaan mustapippurilla, suolalla ja oliiviöljyllä. Vähistä aineksista syntyy herkullinen ja täyteläinen vegepihvi. Ihanalla italialaisella cucina povera -kokkauksella syntyy maistuva ruoka edullisista raaka-aineista.


Kahdelle ruokailijalle tarvitaan
2 suurta Portobello-sientä
1 valkosipulin kynsi ohuina viipaleina
1 oksa tuoretta timjamia
1 oksa tuoretta persiljaa
1/2 dl parmesaania raastettuna
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Poista sienistä kannat ja aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle (sienten kannat voit käyttää vaikkapa keittoon). Paista sieniä 200-asteisessa uunissa 8 - 10 minuuttia lakki ylöspäin. Ota sienet uunista, käännä ne ja laita lakkien sisälle valkosipuliviipaleet, mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää hienonnettua timjamia sekä parmesaaniraaste. Paista uunissa 3 - 4 minuuttia kunnes juusto on sulanut. Aseta tarjoilulautasille, koristele hienonnetulla persiljalla ja pirskottele päälle oliiviöljyä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti