sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Punajuuri-vuohenjuustotorttu


Hi ho, lets go! Sain idean kehitellä joulutortun punajuuresta ja vuohenjuustosta. Uunissa kypsennetty punajuuri, hunaja, rosmariini, timjami ja vuohenjuusto yhdistyvät suloisesti voitaikinan päällä herkulliseksi tortuksi. Kuulostaa vähän hassulta, mutta toimii!


Torttuihin tarvitaan
voitaikinalevyjä
vuohenjuustoa
punajuurta
merisuolaa
hunajaa
kananmunaa voiteluun
timjamia
rosmariinia
hunajaa

Salaatti:
baby-pinaattia
rucolaa
suolaa
oliiviöljyä

Huuhtele ja kuivaa punajuuret. Laita uuninkestävään astiaan merisuolaa ja aseta punajuuret suolaan niin että ne ovat puoliksi suolan alla. Kypsennä 185-asteisessa uunissa 30 - 40 minuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Nosta punajuuret suolasta, pyyhkäise suola pinnalta ja kuori. Kuutioi punajuuri pieneksi astiaan, lisää hunajaa ja hienonnettua rosmariinia.

Murustele vuohenjuusto omaan astiaansa ja lisää hienonnettu timjami.

Leikkaa voitaikinalevystä neliön muotoinen pala. Painele ylösalaisin käännetyllä juomalasilla taikinalevyyn renkaan muotoinen painauma, mutta varo ettet paina lasia taikinan läpi. Painauman ansiosta taikinalevyjen reunat nousevat uunissa ja keskellä oleva täyte pysyy paremmin paikallaan.

Voitele voitaikinalevy vatkatulla kananmunalla. Levitä taikinalevyn keskelle kerros punajuurta niin että se jää painauman sisäpuolelle. Lisää sen päälle vuohenjuusto. Paista 220-asteisessa uunissa kunnes voitaikina on noussut ja vuohenjuusto on ruskistunut, mikä vie reilut 10 minuttia.

Laita pilkottu baby-pinaatti ja rucola astiaan, lisää ripaus suolaa ja loraus oliiviöljyä, sekoita. Asettele salaatti tarjoilulautasille ja sen päälle punajuuri-vuohenjuustotorttu. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti