sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Gratinoidut munakoisorullat




Gratinoidut munakoisorullat ovat värikkäiden vihannesten ja välimeren makujen juhla! Munakoisojen täytteeseen tulee kesäkurpitsaa, porkkanaa, kurpitsansiemeniä ja couscousia. Munakoisorullien kastikkeessa maistuvat makeat punaiset tomaatit, täyteläiset mustat oliivit, basilika ja valkosipuli. Paistos viimeistellään lempeällä mozarella-juustolla ja tarjotaan versojen ja kirsikkatomaattien kanssa. Tämä kaunis, aromikas ja täyteläinen kasvisruoka ei jätä ketään kylmäksi!





Kahden ruokalijan annokseen tarvitaan
1 munakoiso
2 purkkia säilöttyjä kokonaisia luumutomaatteja
1 valkosipulinkynsi
1 pieni porkkana
1 pieni kesäkurpitsa
1 punasipuli
8 mustaa oliivia
2 rkl couscousia
1 mozzarella-juusto
1/2 dl kurpitsansiemeniä
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Lisäkkkeenä
versoja
kirsikkatomaatteja




Munakoisojen esikäsittely


Viipaloi munakoisot pituussuunnassa puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Laita munakoisoviipaleet leivinpaperille uunipellille, lisää päälle ripaus suolaa ja oliiviöljyä. Paahda uunissa 10 minuuttia.

Kastike


Laita paistinpannulle ripaus oliiviöljyä ja kuullota siinä hienonnettu punasipuli ja ohueksi viipaloitu valkosipuli. Lisää 1 purkillinen tomaatteja ja anna hautua noin 10 - 15 minuuttia. Lisää viipaloidut oliivit ja tuoretta hienonnettua basilikaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 

Täyte


Pilko porkkana pieneksi ja paloittele kesäkurpitsa. Laita kattilaan vähän öljyä ja kuullota vihanneksia hetki. Lisää purkillinen tomaatteja, kurpitsansiemenet ja couscous. Anna hautua kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Lisää hiennonnettua basilikaa ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Munakoisorullat


Voitele uunivuoka öljyllä. Aseta munakoisoviipaleelle täytettä ja rullaa keräksi. Aseta uunivuokaan ja tee kaikille munakoisoviipaleille samoin. Kaada päälle kastike ja laita kunkin mukakoisorullan päälle mozzarellaviipale. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia kunnes paistos on kauniin gratinoitunut. Tarjoa lisäkkeenä versoja ja halkaistuja kirsikkatomaatteja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti