keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kasvis-halloumipihvi tahini-kastikeella


Herkulliset kasvis-halloumipihvit valmistetaan halloumi-juustosta, kesäkurpitsasta ja porkkanasta ja tarjotaan aromikkaan tahini-kastikkeen ja tuoreiden vihannesten kanssa. Vege-ruoka hellii makuaistia ja on värikkyydessään ilo silmälle. Tyylikäs annos kootaan gourmet-katuruoan tyyliin suurelle salaatinlehdelle, jossa kasvis-halloumipihvi saa seurakseen versoja, marinoitua punakaalia ja avokadoa. Kun haluat tarjota jotain spessua, kokeile tätä ohjetta!



Kasvis-halloumipihvit


Neljään annokseen tarvitaan
150 gr halloumia
150 gr kesäkurpitsaa
100 gr porkkanaa
6 mintunlehteä

Huuhtele halloumi kylmällä vedellä ja kuivaa se. Raasta halloumi, kesäkurpitsa ja porkkana. Hienonna mintunlehdet. Sekoita ainekset keskenään. Lämmitä teflonpannu keskilämmöllä.

Muotoile massasta pihvit. Puristele pihviä voimakkaasti niin, että vihanneksista poistuu liika vesi. Paista pihvit keskilämmöllä niin että juusto sulaa ja sitoo vihannekset ja pihvit saavat kummaltakin puolelta kauniin kullankeltaisen värin. Anna pihvien hieman jäähtyä ennen tarjoilua.

Kokoa annokset suuren salaatinlehden sisälle. Aseta salaatinlehdelle versoja, viipaloitua avokadoa, punakaalia ja halloumipihvi. Tarjoa tahini-kastike omasta astiasta.




Tahini-kastike


1,5 dl maustamatonta jugurttia
2 rkl tahinia
2 rkl limemehua
1 tl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita tarjolle omassa astiassa.




Vihersalaatti


1 suuri salaatinlehti / annos
erilaisia versoja
1 avokado viipaleina
punakaalia ohueksi viipaloituna

Esikäsittele punakaali hauduttamalla sitä hetken aikaa pannulla, lisää hieman balsamiviinietikkaa ja ripaus suolaa. Anna jäähtyä ja marinoitua ennen tarjoamista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti