lauantai 17. syyskuuta 2016

Avokadon kypsyys ja pari vinkkiä käyttöön

Avokadon kypsyys


Avokado on herkullinen raaka-aine erilaisiin ruokiin, mutta kypsän avokadon tunnistaminen aiheuttaa monesti päänvaivaa. Avokadoa puristelemalla tuntee sen pehmeyden, jonka perusteella erottaa ylikypsät, jo pilaantuneet avokadot, mutta sopivan kypsyyden päättely ei näin onnistu. 

Varmin kikka kypsän avokadon tunnistamiseen on irrottaa avokadon kanta. Jos kannan alta paljastuu vaaleanvihreä avokado, on sen kypsyys parhaimmillaan. Tumma väri kannan alla kertoo, että avokado on jo ylikypsä.




Avokadon maku sopii hienosti seafoodin kumppaniksi. Ihanan salaatin saa esimerkiksi avokadosta, katkaravuista, baby-pinaatista, marinoidusta punasipulista, viiriäisenmunista ja kirsikkatomaateista.




Kypsä avokado sopii mainiosti grillattavaksi ja pariloitavaksi. Kesällä grillasin avokadoa ja jättirapuja, jotka muodostavat herkullisen makuparin. Kuvassa näkyvä annos on pariloitu sähköliedellä - grillin tuomasta mausta pääsee näin nauttimaan myös kesän jälkeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti