sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Herkkutatti-salviapasta




Syksyn sieniaikana kannattaa herkutella herkkutattipastalla. Herkkutatti on voimakkaan makuinen ja riittoisa sieni, joten pienestäkin määrästä saa loisteliaan aterian. Herkkutatit voi maustaa persiljalla tai rosmariinilla, mutta olen nyt nyt löytänyt sille uuden kumppanin, salvian. Salvian maanläheinen ja metsäisen yrttinen maku korostaa hienosti herkkutatin makua.





Kahden hengen annokseen tarvitaan
150 gr tagliatelle-pastaa
70 gr tuoreita herkkutatteja
2 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2 rkl voita
3 rkl parmesaania raastettuna
mustapippuria
suolaa





Herkkutatti-salviapastan valmistaminen on helppoa. Tärkeää onnistuneen lopputuloksen kannalta on, että keitettyyn pastaan sekoitetaan ensin voi ja parmesan-raaste, ja vasta sen jälkeen pasta sekoitetaan paistettujen sienten ja paistinliemen kanssa.

Keitä pasta ohjeen mukaan al dente -kypsäksi. Pastan kiehuessa valmista sienet. Laita 1 rkl voita kuumalle pannulle ja lisää paloitellut herkkutatit ja paista keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää murskattu valkosipuli, hienonnettua salviaa ja ripaus suolaa ja anna hautua hetki. Voit halutessasi erottaa paistamasi kauniin tatin ja käyttää sen lopuksi annoksen koristeluun.

Valuta pasta, lisää siihen 1 rkl voita ja 2 rkl parmesan-raastetta ja sekoita. Siirrä pasta pannulle ja sekoita sieniin niin että se imee kosteuden. Siirrä tarjoilulautasille, lisää 1 rkl parmesan-raastetta, rouhi päälle mustapippuria ja koristele hienonnetulla salvialla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti