perjantai 23. joulukuuta 2016

Soft shell -rapua friteerattuna



Katson leikkuulaudalla köllötteleviä soft shell -rapuja. Pienillä taskuravuilla on pehmeä kuori ja pienet sakset. En ole koskaan aiemmin valmistanut niitä, vaikka ravintolassa niillä onkin tullut herkuteltua useammankin kerran. Kun sitten Stockan pakastealtaasta sattui silmääni soft shell -rapupakkaus, päätin kokeilla valmistaa niitä kotona. Hetken googlailun jälkeen löytyi video,  jonka avulla rapujen puhdistaminen onnistui kätevästi. Se on loppujen lopuksi helppoa, paljon helpompaa kuin esimerkiksi hummerin käsittely.


Puhdistetut pehmeäkuoriset ravut saivat maustua hetken marinadissa, minkä jälkeen leivitin ne japanilaisissa panko-jauhoissa ja friteerasin auringonkukkaöljyssä. Suussa sulavat, ihanan rapeat taskuravut palkitsivat rohkeuteni!


Kahden ruokailijan
4 soft shell -rapua
2 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
panko-korppujauhoja
auringonkukkaöljyä friteeraamiseen

Marinadi:
6 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 tl sesamöljyä
1 limen mehu
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1 rkl korianteria hienonnettuna
ripaus chiliä hienonnettuna

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Puhdista ravut videon ohjeen mukaan ja laita marinadiin viideksi minuutiksi.




Kastele ravut munanvalkuaisessa ja kierittele panko-jauhoissa. Friteeraa ravut auringonkukkaöljyssä kunnes ne alkavat punertaa. Nosta ravut talouspapaerin päälle, jolloin liika öljy imeytyy pois.

Laita tarjoilulautaselle versosalaattia ja nosta sen päälle ravut. Raasta ravuille hieman tuoretta inkivääriä. Pirskottele päälle oliiviöljyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti