keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Italialainen kasviskeitto




Minestrone on perinteinen italialainen kasviskeitto, joka lämmittää ja palauttaa hymyn huulille kolean päivän jälkeen. Tässä keitossa yhdistyvät herkullinen maku ja terveellisyys: vihannekset ja pavut muodostavat samettisen suloisen keiton, jossa on kaikkea mitä ihminen tarvitsee tuoreista raaka-aineista. Minestroneen voi laittaa niitä kasviksia mitä kaapista löytyy. Käytin keittoon luomu-papusekoitusta jossa oli esikeitettyjä borlotti-papuja, kikherneitä ja isoja valkoisia papuja, joten proteiineista ei tarvitse kantaa huolta!






Neljään annokseen tarvitaan
2 sipulia
2 porkkanaa
1 persiljajuuri tai 200 g juuriselleriä
2 varsisellerin vartta
1 kesäkurpitsa
150 g keräkaalia
luomupapusekoitus 175 gr
1 valkosipulinkynsi viipaloituna
1 purkki tomaattimurskaa
1 litra kuumaa vettä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
1 rkl omenaviinietikkaa
5 basilikan lehteä hienonnettuna

parmesaaniraastetta, jonka voit halutessasi voit lisätä keiton päälle

Kuori ja pilko sipulit. Kuori ja pilko porkkanat sekä juuriselleri. Halkaise sellerinvarret ja pilko ne. Kuutioi kesäkurpitsa ja viipaloi kaali. Huuhtele papusekoitus.

Laita kattilaan hieman oliiviöljyä ja lisää sipulit, hauduta keskilämmöllä minuutti. Lisää porkkanat ja kypsytä kaksi minuuttia sekoitellen välillä. Lisää persiljajuuri, sellerinvarret, kesäkurpitsa, kaali ja valkosipuli, sekoita. Lisää tomaattimurska, basilika, ripaus suolaa ja mustapippuria, omenaviinietikka ja sekoita. Lisää kuuma vesi, sekoita ja anna hautua keskilämmöllä kannen alla noin 1,5 h.

Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Keiton tulee olla paksun samettista. Tarvittaessa voit lisätä kuumaa vettä. Lisää lopuksi papusekoitus ja anna lämmetä. Halutessasi voit raastaa annoslautasille valmiin keiton päälle parmesaania.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti