tiistai 17. lokakuuta 2017

Parsapasta



Tämä herkullinen pasta valmistuu yksinkertaisista raaka-aineista ilman voita ja kermaa. Vihreästä parsasta saadaan kaikki maku ruokaan kypsentämällä parsa ja pasta samassa vedessä. Parsapasta tuo kesän lautaselle ja hymyn huulille silloinkin, kun ulkona vihmoo vettä!


Kahden ruokailijan annokseen tarvitaan
1 nippu vihreää parsaa
150 g penne-pastaa
1 tl suolaa, mieluiten Maldon
1 tl sokeria
mustapippuria
50 g parmesaani-juustoa raastettuna




Taivuta parsaa, jolloin kuiva osa tyvestä katkeaa pois. Kuivaa osaa ei käytetä. Kuori parsa. Leikkaa parsanuput irti ja laita sivuun odottamaan.

Laita kattilaan vettä ja lisää suola ja sokeri. Laita parsan varret kiehuvaan veteen ja anna kypsyä kaksi minuuttia. Lisää parsan nuput ja anna kypsyä vielä pari minuuttia kunnes parsa on kypsää mutta edelleen napakkaa. Nosta parsat reikäkauhalla vedestä ja lisää penne-pasta samaan veteen kiehumaan. Valmista ohjeen mukaan al dente -kypsäksi, valuta.

Leikkaa parsan varret vinottain muutaman sentin suupaloiksi. Laita parsat ja pasta kattilaan, lisää rouhittua mustapippuria ja raastettua parmesaanilla, sekoita. Annostele lautasille ja raasta päälle parmesaania.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti