keskiviikko 22. marraskuuta 2017

Silliä wasabimajoneesilla



Tuttu ruoka saa uuden ilmeen uusilla mausteilla. Maustoin sillin kanssa tarjottavan majoneesin wasabilla, inkiväärillä ja kapriksilla. Tuloksena syntyi ihana kastike, joka sulostutti sillin makua maagisen hyvin. Olen tarjonnut sitä jo pariin otteeseen, ja se on kerännyt kehuja ruokailijoilta. Vaikket olisikaan silli-ihminen, tätä kannattaa kokeilla! Sillin voi tehdä valmiiksi maustumaan etukäteen, vaikkapa brunssille tai pikkujoulujen jälkeisen aamun pelastajaksi!


Silliä wasabimajoneesilla
1 nahaton ja ruodoton sillifile

Kastikeainekset:
1/2 dl majoneesia
1/2 tl wasabia
1/2 tl kaprista hienonnettuna
ripaus tuoretta raastettua inkivääriä

Koristeluun:
punasipulia ohuina renkaina
maustekurkkua pieninä kuutioina




Liota sillifileitä kylmässä vedessä vähintään 2 tuntia, mieluiten yön yli. Kuivaa sillifileet talouspaperilla, ja viipaloi kahden sentin paloiksi. Sekoita kastikeainekset ja tarkista maku vastaa mieltymyksiäsi. Wasabia on monen vahvuista, joten sen kanssa kannattaa olla tarkkana.

Peitä file tasaisesti kastikkeella ja koristele punasipulirenkailla ja maustekurkkukuutioilla. Anna maustua pari tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti