tiistai 12. joulukuuta 2017

Hasselbackan palsternakkaa ja herkkusieni-vuohenjuustokastiketta

Perinteinen Hasselbackan perunat on monille tuttu alunperin ruotsalainen tapa valmistaa perunalisäke. Samaa menetelmää voi mainiosti käyttää myös palsternakkaan. Valkosipulivoilla maustetuttujen palsternakkojen seuraksi valmistin herkkusienikastikkeen, johon vuohenjuusto tuo hienostuneen vivahteen. Yhdistelmä toimi makujen osalta upeasti! Annosta voi haluttaessa täydentää valitulla proteiinilähteellä. Tarjosin tällä kertaa palsternakat vasikan entrecôten kanssa.





Kahteen annokseen tarvitaan
2 palsternakkaa
30 g voita huoneenlämpöisenä
2 valkosipulinkynttä murskattuna
ripaus suolaa
2 rkl korppujauhoja (tai pankojauhoja)

Kuori ja huuhtele palsternakat. Viipaloi palsternakat ohuiksi siivuiksi siten, etteivät viillot mene pohjaan asti ja palsternakka säilyy yhtenäisenä. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja valkosipulimurska. Levitä seos tasaisesti palsternakkojen päälle, lisää päälle suola ja korppujauhot. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 - 60 minuuttia, kunnes palsternakat ovat kypsän pehmeitä ja päältä kauniin kullanruskeita.




Herkkusieni-vuohenjuustokastike


1/2 rasiallista tummia herkkusieniä viipaloituina
pieni sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
1 rkl voita
1/2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa
1 rkl vuohenjuustoa murusteltuna, esim. Chevre Melusine
ripaus suolaa

Laita pannulle voi ja kuullota siinä sipuli ja valkosipuli. Lisää herkkusienet ja sekoita. Lisää vehnäjauhot, sekoita ja anna hautua miedolla lämmöllä pari minuuttia. Lisää kerma, vuohenjuusto ja suola. Anna kastikkeen hautua viitisen minuuttia välillä sekoitellen niin että kastike sakenee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti